Tarih 8-9 Şubat 1969… Adana Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CMKP) Olağanüstü Kongresi ve Milli Hedefler Yürüyüşü gerçekleştirildi. Kongre sonunda; Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CMKP) isminin..
Tarih 8-9 Şubat 1969… Adana Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CMKP) Olağanüstü Kongresi ve Milli Hedefler Yürüyüşü gerçekleştirildi.
Kongre sonunda; Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CMKP) isminin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak değiştirilmesine, partinin genel başkanlığına Alparslan Türkeş’in getirilmesine karar verildi.
Kurultaydan sonra toplanan ilk genel idare kurulunda da partinin ambleminin “Üç Hilal” olması kararlaştırıldı. MHP’nin Gençlik Kolları (Ülkü Ocakları) için de “Hilal içinde kurt” amblemi benimsendi.
12 Ekim 1969 seçimlerinde yüzde 3 oy alan MHP, oyunu artırmasına rağmen milli bakiye sistemi kalktığı, yerine nispi temsil sistemi getirildiği için sadece kurucu lider Alparslan Türkeş’i, Adana’dan milletvekili çıkardı.
Alparslan TÜRKEŞ Bey’in öncülüğünde kurulan MHP, 52 yıllık mazisine büyük başarılar ve acılar sığdıracaktır.
Denemebedavabonus.com
Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu Milliyetçi-Ülkücü hareketin sembolleşen ismi ve vazgeçilmez mabedi olmuştur.
Üç Hilal sembolü ve Bozkurt burada ortaya çıkmıştır. Türk milliyetçiliği davasının partileşme ve siyasette söz sahibi olma ihtiyacı olarak temelleri bu salonda atılmıştır.
Çetin ve sancılı günlere bu salondan çıkılmıştır…
Yani Adana Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu milliyetçi hareket ve ülkücüler için büyük öneme sahiptir.
Lakin Reşatbey Mahallesinde bulunan 5 Ocak Stadyumu’nun yıkılıp, yerine Millet Bahçesi yapılacak olmasını sevinçle karşılarken, gelen haberlere göre Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nun da yıkılması kulağımıza gelen haberler arasında.
Tabi ki de eski bir yapı yıkılıp daha güzel bir şekilde yapılması Adana’mız için güzel olur fakat Milliyetçi Hareket Partisi için manevi bir öneme sahip olan Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nun, Milliyetçi Hareket Partisine devrinin yapılıp yıkılması yerine müzeye çevrilmesinin daha makbul bir hareket olacağı muhakkaktır.
Alparslan TÜRKEŞ’in temelini attığı davanın beşiği, Devlet BAHÇELİ Beyefendinin memleketi olan güzide şehrimize bu müzenin çok yakışacağı şüphesizdir.
Bakalım ilerleyen günlerde ne karar çıkacak hep beraber göreceğiz.