Genel

Gaziantepli kebapçı, fıstıkla eti buluşturup yeni bir kebap geliştirdi

Gastronomi kenti Gaziantep‘te kebapçılık yapan Necdet Kılıçoğlu, kente has Antep fıstığı ile eti birleştirerek yeni bir kebap türü buldu. Dövülmüş kuzu etinin içine tane Antep fıstığı koyan Kılıçoğlu, daha sonra..

Gaziantepli kebapçı, fıstıkla eti buluşturup yeni bir kebap geliştirdi
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Gastronomi kenti Gaziantep‘te kebapçılık yapan Necdet Kılıçoğlu, kente has Antep fıstığı ile eti birleştirerek yeni bir kebap türü buldu. Dövülmüş kuzu etinin içine tane Antep fıstığı koyan Kılıçoğlu, daha sonra eti kekik, tuz, karabiber ve zeytin yağında marine ederek mangalda pişiriyor. Etli fıstık dürüm ismini verdiği yeni kebabı ilgi toplayan Kılıçoğlu şimdi talebe yetişemiyor.

Gaziantepli kebapçı, fıstıkla eti buluşturup yeni bir kebap geliştirdi

“MÜTHİŞ BİR ŞEY OLDU”

Antep fıstığının tatlılar dışındaki yemeklere de kullanılabildiğini göstermek istediğini söyleyen Necdet Kılıçoğlu, “Bu sezonumuz bizim fıstık sezonumuz. Biz de yeni bir inavasyon yaparak fıstıkla eti buluşturduk. Fıstıklı et dürümü ortaya çıkardık. Bizce müthiş bir şey oldu ve baya bir talep almaya başladık. Günde 20-30 porsiyon civarında satışımız var. Kuzunun budundan aldığımız kısmı ince ince kesip, dövecekle elden geçiriyoruz. İçine kekik, tuz, çekilmiş ve tane Antep fıstığı dürüm edip sarıyoruz. Sonra bu eti şişe geçirip mangalda pişiriyoruz. Hem kentimizde sabah saatlerinde tüketilen katmerin hem de akşam yenilen kuşbaşı kebabın tadını alıyoruz. Şu ana kadar çok güzel tepkiler topladık yemeğe gelenler çok beğendi. İnşallah ürünümüzün patent başvurusunu yaptık, hayırlısı ile patentini de alacağız” dedi.

Gaziantepli kebapçı, fıstıkla eti buluşturup yeni bir kebap geliştirdi

MÜŞTERİLER ÇOK BEĞENDİ

Fıstıklı et dürümü yemeye gelenler ise yeni keşfedilen kebabın tadına doyum olmadığını söyleyerek, yerli ve yabancı turistleri bu lezzeti tatmaya davet etti.

Gaziantepli kebapçı, fıstıkla eti buluşturup yeni bir kebap geliştirdi Gaziantepli kebapçı, fıstıkla eti buluşturup yeni bir kebap geliştirdiGaziantepli kebapçı, fıstıkla eti buluşturup yeni bir kebap geliştirdi

Kaynak: DHA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL